Warm winterhuis met lelies

Warm winterhuis met lelies

Het is altijd even wennen als de nazomer overgaat in de herfst en de winter. Almaar kouder en donkerder… Juist dan is het fijn thuiskomen in een huis met warme kleuren die positieve energie uitstralen. Met een kleurrijk lelieboeket heb je dat snel voor elkaar. 

Kleurenpracht

Van warm oranje tot mystiek paars. De leliefamilie blinkt uit in warme en sprankelende kleuren die je eindeloos met elkaar kunt combineren. Kies je voor wijnrood-oranje of paars-rood-roze? Groen toevoegen kan, maar hoeft niet. Zonder extra blad hebben de lelies nog meer zeggingskracht.

Warm winters

Als de herfst langzaam overgaat in de winter, krijg je vanzelf meer zin in een knapperend haardvuur, uitgebreid samen eten en heel veel kaarsen – oftewel ‘hygge’, de Deense variant op gezelligheid die ook buiten Denemarken steeds meer omarmd wordt. Verse bloemen mogen daarbij niet ontbreken; met een sprankelend lelieboeket voelt je huis als een warme deken. Rond kerst kun je uitpakken met een luxe vaas of een vleugje goud. Of kies voor de luxe van eenvoud: een bijzondere lelie – liefst geurend – in een zorgvuldig uitgekozen vaasje. Daarmee benadruk je hoe bijzonder deze bloem eigenlijk is.

 

Botanisch tekenen

Vlekjes, stippen en strepen. De bloemen van de lelie hebben soms verrassende prints; bijna magisch. Kijk maar eens goed als de bloemen bloeien en openspringen. Je kunt ze ook tekenen of schilderen – leuk voor een druilerige zondagmiddag. Met zoet geurende lelies wordt het een intense zintuiglijke beleving. Fijne donkere dagen!

Zo lang mogelijk genieten

Als je deze verzorgingstips opvolgt, heb je lang plezier van je boeket met lelies:

  1. Snijd schuin twee tot drie centimeter van de stelen af.
  2. Verwijder het onderste blad (dat in het water zou komen te staan). 

Zet de bloemen in een schone vaas met schoon water en snijbloemenvoedsel. Geniet ervan!

Show Buttons
Hide Buttons